frhxv
school yeah

Assalamualaikum.. And yess,a week already for this school season. So bermulalah pembelajaran new subjects,chemist, physics, addmath and so on. Ada yang tanya farah ambik aliran apa for form4. And for my schl,cgu letak berdasarkan result pt3 dgn result psikometrik. So yeah,farah diletakkan dalam aliran sains teknikal. Untuk kelas ni ada dua bahagian elektif. Elektif 1 untuk sains kejuruteraan and for another one is sains reka cipta. Um,at first cikgu letak farah di bhg sains kejuruteraan and im a bit happy of it since ada lah minat sikit2 nak belajar. Well,lukisan kejuruteraan ni ada persamaan dgn khb f2 ithink,yg tajuk lukisan teknik tu. And yes yknow that i love that. xD

After orientasi 4 hari yang agak memenatkan dan yes it's soooooo tired. Lenguh satu badan tau duduk atas kerusi dengan taklimat cikgu psl subjek2 yg akan hadapi nanti lewls. And ofcourse lah ada yang tak puas hati dgn keputusan cikgu yg letak anak murid nya dalam kelas ini dan itu. Then,cikgu bg peluang for those yg nak tukar kelas tu. Far tk tukar lah sbb rasa dah okay dgn kelas tu,papa pun cakap kls tu okay *at first papa suruh ambik kelas akaun.

And guess what? After result penentuan kelas tu keluar farah check lah,saje nak tengok takut ada geng before still sekali or not. Ingatkan happy after tgk list tu,hampeh... Cikgu tukar far masuk dalam pilihan elektif2,that's reka cipta. Far suka jugak kelas tu cuma,takleh go on dgn kerja kayu. Sebab debu tu menyebabkah kesihatan far terganggu. Herr *orang ada asthma memang lah takleh dengan debu2 nih. Hm,far dah cakap dgn cikgu nak ambik pilihan sains kejuruteraan tu but,cikgu cakap result far takleh nak letakkan far dalam pilihan tu. And yg far peliknya,ada je yang result sama dgn far yg blh pilihan sains kejuruteraan tu. 

So yeah,im just accept it,mybe it's the best for me. Saje nak share dengan korang semua masalah ni. Sebab sedih sangat. hahahaha ok lah gtg. Bye~

Adios. Assalamualaikum..
[ 0 comments ]