frhxv
The craziest trip with school XD
Assalamualaikum and morning~ Kay,dah lama Han tak layan blog Han ni,bukan apa tapi Han takde masa. Kelmarin baru balik dari lawatan sekolah *Tambu and Cameron Highland. 
Memang best lah sebab dapat pengalaman yang double gila ! Nak tahu cerita ni?? Kay,nanti Han cerita,nak taip pasal lain dulu nih. EXO dah nak comeback kan?? Kay,lepas tengok smua teaser Han mmg tak sbar nak tunggu MV penuh diorang. Wuuuu,this Thursday cousin Han balik kampung so,boleh fangirling dengan dia kat kedai papa. Hahaha,kalau papa izinkan. I think,satu kedai penuh dengan jeritan kitaorang LOL.

Kay,time for the story of my school trip~ Hehehee,memang seronok kalau pergi lawatan sekolah tak tahu kenapa. Mybe sebab prgi dengan bestie kita kot. Semasa bertolak,memang tk blh tidur lena sbb seniour Han kat belakang asyik gelak,tk thu lh diorang gelak psl apa. Nasib je seniour Han yg lelaki kat depan tk bising,tidur jee. Bila tiba kat Tambun memang excited nak mndi lh kan. Tapi,kitaorng prgi ke gua batu kapur dulu. Memang gelap lh dlm tu,kwn Han hmpir gelincir. Dia tk biasa lg kot,pegang tngan Han tk lepas smpai lah keluar dr gua tu *mcm ibu pulak rasa xD 

Lepas siap masuk gua tu,cpt2 diorang prgi mndi *excited lah katakan. Tp kitaorng tk mndi lg,sblum mndi kitorng naik roller-coaster LOL double best lah. Han dgn kwn2 pening bila naik apa nama ye bnda nih,yg kapal pirates tu. Abang seniour form 6,lepas naik bnda tuh,pening dia terus tidur. LOL kesian abang long *dah lekat dengan panggilan tu >< 
Lepas Han mndi kejap,cikgu suruh kitaorng makan,lepas makan Han sakit perut. Han lupa yg Han tk blh mkn pagi kena mkn tengah hari,petng or mlm *weird right? Han pun senasib je dengan abang long. Hmmm,double sad Han tk smpat round smua yg ada at tambun tuh even dh prnah prgi *time kecik dulu

Lepas siap mandi at tambun,kitaorng prgi check-in hotel. Hotel bajet jee. Memang sempit lah kt dlm tu,4 org satu bilik tapi bersyukur je dpt tmpt perlindungan. Yang Han tk tahan,semua group girls tingkat atas, bilik Han diantara bilik budak laki. Kanan laki,kiri pun laki *nasib je cikgu kat depan. At night lps balik dr shopping mmg letih lah. Kwn Han belanja smpai 100 lebih,beli bnda apa entah,mls nk layan. Sblum tidur Han prgi jenguk bilik kwn Han yg kt ats tu,nk makan sekali sbb kitaorng tk mkn lagi. LOL pkul 12 mlm mkan. Lepas msuk bilik tuh,kwn Han ckp abg Ali cari Han,padahal dh jmpa kt kedai mkn sbelah tkde ckp ap-2 pun. Alahaii,nape pnggil abg nih,thu lah dia lbih tua. Mlm tu dlm room smpat fangirling hahaha *tgk MCountdown. Best gilaa,time Infinite perform Han tertidur. haha letih la kan.

Pagi esk tu,tetiba Han bngun awal pg,nk smpan brg sbb check-out pkul 8 pg awal kan? Hehehee,Han bngun pkul 4.30 pg hehee,dh terbiasa dgn smua tu. Kwn Han ckp terlalu awl. Awl sgt ke? Mmg Han klau pgi mna2 bngu harus awal pagi. Lepas siap solat,mndi,packing brg smua tuh cikgu Zul bngun kejutkn budak lelaki. Pkul 7.45 pg tk silap Han,diorang tk bngun lg,tetiba je abg Ali tuh,mrh kt Han sbb tk kjutkan dia. Apa derrr,nk naikkan darah ak pg2 XD Start lh berebut tndas,nak pinjam tndas bilik prmpuan,jgn hrap ktaorng bg,bilk kitaorng mcm kapal pecah. Atas katil pnuh dgn brg kwn Han,brapa kli sruh dia smpan,buat degil jee. Lepas siap smua,ktaorng prgi breakfast ats kdai mkan sbelah. Yg pling best kawan Han yg double cute nih belanja. Ohhmyy,baik dia untung sape dpt dia. Suka kalau ada kwn gitu,ambil berat psl kita plak tuu. 

Masa nk bertolak ke CH hmmm,bukan main ktaorng pkai,cntik2 smua XD Jalan kat CH mmg sesak dgn kereta lah,holiday kan. Han beli bnyk dkt CH je,even brg kt situ mhal,Han bli sbb family kirim. Lepas siap beli smua brg,naik bas then abg Ali ckp "mana barang untuk abg Lan *Adlan?" Han senyap,tk fhm sbenarnya dgn abg Ali nih. Tetiba je ckp abg Lan kirim barang,padahal tkde ckp pun nk ole2 dr Han. Sorry lah abg,nape bru ckp lepas Han siap mmbeli,klau sblum membeli mybe Han dh beli kot LOL xD Semasa bertolak balik ke Kelantan,tiba2 bas rosak dkat perkmpungan orang asli. Ohhmyy,ktaorng trpaksa tnggu pomen dtg. Hmmm,kenapa lah jd bgini. Tp best jugak sbb,smasa pkul 1 pg tuh,ktaorng prgi brkelah kt dpn bas smbil tnggu pomen. Hahahaa,bawak kluar smua makanan duduk ats surat khabar,smbil mkan smbil berbual. Then,Han smpat lg tidur ats jln tuh,erghhh sejuk gilaa. Hehee,ngantuk sgt Han prgi nik bas tidur. Ingtkan abg Aizat tk tidur lg,tgk ats bas dh tidur rupanya,ptut tkde dgr suara dia tnya itu,ini xD Bas siap baiki Han tk perasan. Bangun-2 dh dkat r&r gua musang. tidur lena gila kot masa tuh.

/Dah macam karangan kot cerita nih/ xD Best gilaa kot smasa dapt tidur dkt perkmpungan org asli tuh. ehehehee,tu je kot. tak sbar nk tnggu full mv from EXO ^O^ EXO WOLF Dance Practice Leaked + Song dh tgk,mmg best kot. Han dh gilakan lagu wolf skarang nih XD
Nnti nk update segmen yg ditag pula,sekarang tkde masa lagi HW bnyk bergunung tinggi lol. Ppyong~~

Labels: ,

[ 0 comments ]