frhxv
Tutorial : Music Player (as me)
Assalamualaikum and morning ~ :> Hari ni Far nak bg tutorial ni. Ada sorang dongsaeng nih mintak buat tuto. Dia nak tahu mcm mana Far guna billy player tu. So,Far nak tunjukkan caranya.. 

1. Click >sini<
Dia ada keluar box kan? Haa,box tu akan kita isikan dengan link mp3. Nak cari kat mana link lagu?? 
2. Link lagu boleh cari kat sini. Click >sini< then,korang search lah lagu yang korang nak,kalau takde korang boleh register.
3. Bila dah jumpa lagu yang korang nak tu,korang copy code HTML yang Far merahkan kat bawah ni.
 4. Korang jangan paste dekat HTML korang lagi tau,tuto ni belum siap 100% lagi. Then,korang paste kan semua code tadi kat notepad.
 
5. Lepas pastekan semua code tu,korang copy code yang macam Far merahkan tu. Bermula dari http://media.irondj sampai mp3.
6. Then,pastekan code tu dalam box billy player tadi. Then,click auto play kalau tak tahu tengok kat bawah ni.
 
7. Bila dah paste and click auto play,korang scroll kat bawah sikit and click generate code.

8. Dah tekan,dia akan keluar banyak code macam kat atas tu kan?? So,korang copy semua code tu dan pastekan dekat template blog.
9. Done and save. Selamat mencuba.
[ 0 comments ]